Szabaduljon meg a rossz étkezési szokásoktól a munkahelyén
A munkahelyi környezet és a szokások változása segíthet-e a jobb egészség felé vezető úton? A kutatás igent mond. Úgy érzi valaha, hogy a munkahelye összeesküdött ellened, és megpróbált egészségesebben étkezni? Talán igen, és hidd el, ebben nem vagy egyedül. A felnőttek naponta átlagosan 8,5 órát töltenek munkára és a munkával kapcsolatos tevékenységekre. Ezen dolgozók közül egyre több van túlsúlyos vagy elhízott. Ugyanakkor csak néhány egyszerű változtatás elegendő, és nemcsak a kilogramm feleslegtől, hanem a fáradtságtól vagy ingerlékenységtől is megszabadul.
Dobja el a tál édességet Tál édességet
cserélje ki egy gyümölcstálra. Kiderült, hogy a cukorka egyszerű elmozdítása az asztaláról vagy fiókba helyezése jelentősen csökkenti az édes csemegék fogyasztását. Éppen ellenkezőleg, egy jól elhelyezett gyümölcstál támogatja az egészséges harapnivaló étvágyát.
Óvakodjon az automatáktól
nagyrészt könnyű ételeket adnak, magas cukor-, só- és kalóriatartalommal, alacsony tápértékkel. Amikor délután megéhezel, nagy ívben járd körbe a gépet.
Tervezze meg étkezését
Ha egészséges ételeket hoz otthonról, számos kísértést megakadályozhat. Készítsen müzlit vagy diót az asztal fiókjában. A hűtött snackek tartalmazhatnak joghurtot, nyers zöldségeket, friss gyümölcsöket - mindez egészségesebb alternatívát jelent munkatársainak "finomságainak".
Ne egyél egyedül az asztalnál
Egyre többen maguk eszik ebédet. A munkatársakkal való étkezés javíthatja a munkahelyi kapcsolatokat és az általános munkateljesítményt - kölcsönösen előnyös. Másik alternatíva? Menj ki sétálni. Kevesebb időt hagy a nagy adagok elfogyasztására.
Ne felejtsen el inni
Még az enyhe kiszáradás is hátrányosan befolyásolhatja memóriáját, és fokozhatja a szorongást és a fáradtságot, előkészítve a talajt a csökkent munkateljesítményhez és az "ízléshez". Mindig legyen kéznél egy kulacs, így egész nap ihat. Az édesített limonádé helyett vizet fogyasztva körülbelül 240 kalóriát spórolhat meg.